Kızı için 69 kilo verdi

Kızı için 69 kilo verdi

Sivas'ta yerel bir gazetede muhabirlik yapan 28 yaşındaki Ruhi Demir, geçirdiği "tüp mide" ameliyatı sayesinde 15 ayda 167 kilodan 98 kiloya düştü- Demir:- "Kilolarımı kızım için verdim. Çünkü kızım okula başladığında onu okula götürüp getireceğiz. Neden

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta yerel bir gazetede muhabirlik yapan Ruhi Demir, kızı için "tüp mide" ameliyatıyla 15 ayda 69 kilo verdi. 

Kentteki İrade gazetesinin muhabiri 28 yaşındaki Ruhi ve eşi Asuman Demir'in 2 yıl önce Melek adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Kızları doğduğunda 169 kilo olan ve bu nedenle günlük hayatında zorluklar yaşayan Demir, kızı için fazla kilolarından kurtulmaya karar verdi. 

Adana'daki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesinde "tüp mide" ameliyatı geçiren Demir, 15 ayda 69 kilo kaybetti.

Ruhi Demir, AA muhabirine, ameliyatın ardından adeta hayata yeniden "merhaba" dediğini belirterek, "Ameliyat olmasaydım ölecektim, nefes alamıyordum, güldüğüm zaman kimseyi göremiyordum. Bir şekilde hayata tutunmam lazımdı" dedi. 

Kiloları nedeniyle merdiven çıkamadığını, yürümekte ve konuşmakta güçlük çektiğini anlatan Demir, "tüp mide" ameliyatının hiçbir yan etkisiyle karşılaşmadığını ifade etti. 

- Kızı Melek için fazla kilolarından kurtuldu

Fazla kilolarını vermesindeki en büyük etkenin kızı Melek olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Kilolarımı kızım için verdim. Çünkü kızım okula başladığında onu okula götürüp getireceğiz. Neden 'Meleğin babası kilolu' desinler, neden kızımın gururuyla oynasınlar diye düşündüm. Bu sebeple ameliyat olmaya karar verdim. Spor yaptığım zaman en fazla 5-10 kilo verdim. Ameliyat sayesinde verdiğim kiloları almadım, halen de kilo vermeye devam ediyorum. İnsan olduğumu anladım. Önceden 2 porsiyon yemek yiyordum, şimdi 1 veya 2 köfteyle doyuyorum. Önceden kıyafet bulamıyordum, bulduğum zaman da kalmayacak diye  2-3 tane alıyordum. Gömlekte 7 XL bedenden XL bedene düştüm. Takım elbisede de 66 bedenden 56 bedene düştüm. Kilo vermek büyük bir mutluluk."

- "Şimdi yaşamak için yiyorum"

Ameliyatın ardından ilk bir ay sıvı ve püreyle beslendiğini söyleyen Demir, sonraki aylarda ise katı yiyeceklere geçtiğini belirtti. Günlük 2 saat arayla beslendiğini bildiren Demir, "Eskiden her öğünde 1-1,5 ekmek yiyordum, ameliyattan bugüne kadar ise ekmeğin tadını unuttum. Eskiden yemek için yaşıyordum, şimdi ise yaşamak için yiyorum" diye konuştu. 

Demir, vücut kitle endeksine göre 5 kilo fazlası bulunduğunu, onu da vererek ideal kilosuna erişmeyi hedeflediğini aktardı. 

- "Ayakkabılarını ben giydirirdim"

Asuman Demir ise eşinin fazla kiloları nedeniyle günlük hayatta büyük zorluklar yaşadığını dile getirdi.

Eşine bu sürede yardımcı olduğunu kaydeden Demir, "Ayakkabılarını ve çoraplarını giyemezdi, ben giydirirdim. Onu tartıda görmek zaten imkansızdı, asla bizim yanımızda tartıya çıkmazdı, odada tartılırdı" dedi. 

Eşinin, kızı Melek'i sevdiği zaman bile nefes nefese kaldığını ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Eski Ruhi gitti, cıvıl cıvıl bir insan oldu, dünyası değişti. Çünkü bu şekilde 'Çocuğumun büyüdüğünü göremeyeceğim ya da Allah ömür verirse yaşarım ve çocuğumu büyütürüm' diyordu. Çocuğumuzla vakit geçirmek istediğini söylüyordu, kiloluyken kucağına alamazdı ve sevemezdi. Çocuğunu sevmek için içi gidiyordu ama kilosu buna engeldi, nefes alamıyordu. Küçük bir çocuğu kucağında taşıyamaz durumdaydı."

Melek'ten sonra Buğlem Naz adını verdikleri bir kızlarının daha dünyaya geldiğini anlatan Demir, "Eşim şimdi kızlarıyla her şeyi yapabiliyor, eğleniyorlar, koşuyorlar, parkta beraber vakit geçiriyorlar" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı