Kızı için 50 yaşında okçuluğa başladı

Kızı için 50 yaşında okçuluğa başladı

Gaziantep'te bir halı fabrikasında idari işler müdürlüğü yapan 50 yaşındaki Zekai Öztürk, 9 ay önce kızıyla birlikte vakit geçirebilmek için başladığı okçuluk sporunda katıldığı ilk turnuvada ikinci oldu - Zekai Öztürk:"Bundan sonra uluslararası müsabakal


GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te bir halı fabrikasında idari işler müdürlüğü yapan 50 yaşındaki Zekai Öztürk, kızıyla birlikte vakit geçirebilmek ve ona destek olmak için başladığı okçuluk sporunda yeteneğiyle göz dolduruyor.

Yaklaşık 9 ay önce kızıyla birlikte okçuluğa başlayan Öztürk, 19 Mayıs Gençlik Kupası Okçuluk Turnuvası'nda klasik yayda ikinciliği elde etti.

Yeteneği ve azmi ile gençlere örnek olan Öztürk, başarısını uluslararası derecelerle taçlandırmak istiyor.

Zekai Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrencisi kızıyla birlikte vakit geçirmek ve onu motive etmek için 50 yaşında okçuluğa başladığını söyledi.

Okçuluğu çok sevdiğini ve stres attığını belirten Öztürk, "Okçuluk büyük bir konsantrasyon gerektiriyor. Bu sporu yaparken kafamı boşaltıyorum ve çok rahatlıyorum." dedi.


- "Gençlere yapabileceklerini göstermek istiyorum"


Öztürk, okçuluk sporuna kısa bir süre önce başlamasına rağmen çok yol katettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kızım Elif bu yıl 11. sınıfa gidiyor. Üniversite sınavına hazırlanıyor. Motivasyon olsun diye okçuluğa 9 ay önce beraber başladık. Gençlik Haftası'nda düzenlenen yarışmada, henüz 4 aylık sporcuyken gençleri de yenerek ikinci oldum. Bundan sonra uluslararası müsabakalara katılmak istiyorum. İşimden zaman kaldıkça hedeflerime ulaşmaya çalışacağım. Ekimde bir müsabaka var. Onun ardından kasımda Veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda yarışacağım. Kazanacağımı biliyorum. Gençlere yapabileceklerini göstermek istiyorum. Ben yapıyorsam hepsi yapar."

Antrenör Gökhan Aksu da Öztürk'ün yetenekli olduğuna dikkati çekerek, "Çok gayretli bir abimiz. 4 ay gibi kısa bir sürede ikinci oldu. Çok çalışıyor. Her antrenmanı dolu dolu geçiriyor. Çok disiplinli. Bunun da sonuçlarını aldı. Daha üst seviyelere çıkıp, iyi yerlere geleceğine inanıyorum." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :