Kızartma yağları mercek altında: Ekipler tek tek numune topluyor

Kızartma yağları mercek altında: Ekipler tek tek numune topluyor

Ankara'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fast food tarzı işletmelerdeki kızartma yağlarını denetleyerek insan sağlığına olası risklere karşı önlem alıyor.

Ankara'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol ekipleri, kent genelinde fast food tarzı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarını denetleyerek, insan vücudunda kansere sebep olan polar maddeleri tespit etmek amacıyla numune almaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın duyurduğu 10 günlük denetim süreci çerçevesinde, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle ilçesindeki bir alışveriş merkezindeki iş yerlerinde detaylı denetimler gerçekleştirdi.

Kızartma yağları mercek altında: Ekipler tek tek numune topluyor

Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceledi. Ayrıca, kızartmalarda kullanılan yağlardan numuneler alınarak, laboratuvarda incelenecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde özellikle kızartmalarda kullanılan bitkisel kökenli yağlara odaklandıklarını belirtti.

Kızartma yağları mercek altında: Ekipler tek tek numune topluyor

Korkmaz, "Uzman gıda mühendisleri ve denetçiler tarafından yağlarda ısı ölçümü yapıldı. Cihazlarla polar madde miktarına bakıldı, ısı miktarı ölçüldü. Asit miktarlarını ve polar madde miktarlarını ölçmek üzere numuneler alındı. Bu numuneler tam yetkili laboratuvarlarımızda analiz edilecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halk sağlığını koruma adına yapılan denetimlerin önemine vurgu yaparak, gıda güvenliğine yönelik alınan önlemlerin devam edeceğini belirtti. Kamuoyunu bilgilendirmek ve tüketicilerin güvenli gıdalara erişimini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerin, gıda sektöründe kalite standartlarının yükseltilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.