Kız Kuran Kursları Tanıtım Programı Yapıldı

Kız Kuran Kursları Tanıtım Programı Yapıldı

Meram İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Kız Kur’an Kurslarının 2014-2015 eğitim öğretim dönemi faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda bir program gerçekleştirildi.

Programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, Meram İlçesinde görev yapan Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü yaptı. Kütükçü, programa katılan davetlilere teşekkür ederken, "Çocuklarımızın gelecekte Kur’an-ı Kerim-i bilen okuyan ve yaşayan anne ve babalar olmasını istiyorsak, çocuklarımızı Kur’an’la buluşturmalıyız" dedi.

Kütükçü'nün konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur'an Kursları Eğitim-Öğretim faaliyetleri konusunda yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verirken, İslam'ın çocuk eğitimine verdiği önemede dikkat çekti. Çocuk ve genç yaşta çocuklarda Kur’an eğitiminin önemini vurgulayan Akpınar, Hz. Meryem örneğini vererek Kur’an yolunda adanmayı, Kur’an’a hizmetin karşılığının bu dünyada alınmaya başlanacağını ifade ederek, "Bütün çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim eğitiminin ulaşması için gayret sarf etmeliyiz." dedi.

Akpınar'ın konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Camii İmam Hatiplerinden Mehmet Bilir’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti, kum sanatçısı Metin Çakar’ın kumlarla yapmış olduğu gösteri, 04-06 Yaş Grubu çocuklarının mehteran gösterisi, şiirler, Nât-ı Şerif ve hatim duası ile program sona erdi.