"Kız Kardeşim Projesi"

"Kız Kardeşim Projesi"

Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleriyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleşen proje kapsamında Eskişehir'deki 51 kadın sertifikalarını aldı

ESKİŞEHİR (AA) - Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleriyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleşen "Kız Kardeşim Projesi" kapsamında Eskişehir'deki eğitimleri tamamlayan kadın girişimciler sertifikalarını aldı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, girişimciliğin Türkiye'nin geleceğinde çok önemli bir rol oynadığını belirterek ETO'nun girişimciliği geliştirmek için büyük çaba sarf ettiğini kaydetti.

Kadınların müteşebbis olmasının Türkiye ekonomisi için önem taşıdığını ifade eden Güler, KOSGEB işbirliğiyle düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile yaklaşık 120 kadının kendi iş yerini açmasına öncülük ettiklerini vurguladı.

- "Kadın girişimci sayısı daha da artırılmalı"

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ise Eskişehir'de kadınları girişimciliğe teşvik etmek ve geleceğin girişimcilerini yaratmak için liseden itibaren çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Üniversitelerde de girişimcilik faaliyetlerini özendirmek için toplantı ve etkinlikler düzenlediklerine değinen Tali, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması için kadın girişimci sayısını daha da artırması gerektiğinin altını çizdi.

Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger de Coca-Cola'nın 2020 yılına kadar dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürüttüklerini, "Kız Kardeşim" projesinin de bu çalışmaların içinde en değerlisi olduğunu bildirdi.

Özger, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim, iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma eğitimlerini içeren "Kız Kardeşim" projesine 18-55 yaş arasındaki tüm kadınların katılabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitime katılan 51 kadın girişimci sertifikalarını aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :