Kız çocukları oyun yerine ev işleriyle uğraşıyor

Kız çocukları oyun yerine ev işleriyle uğraşıyor

ANKARA (AA) - Dünya genelinde kız çocuklarının ev işlerine erkeklere göre yüzde 40 daha fazla vakit ayırdığı belirtildi.Birleşmiş Milletler Çocuklara...

ANKARA (AA) - Dünya genelinde kız çocuklarının ev işlerine erkeklere göre yüzde 40 daha fazla vakit ayırdığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından (UNICEF) yayımlanan raporda, dünya genelinde 5 ila 14 yaşlarındaki kız çocuklarının erkeklere göre ev işlerine yüzde 40 daha fazla zaman harcadığı ifade edildi.

Raporda üç kızdan ikisinin yemek pişirme, ev temizliği ve bu gibi işlerle vakit geçirdiğinin belirtildiği raporda, 5 ila 9 yaşlarındaki kız çocuklarının erkeklerle karşılaştırıldığında yüzde 30 daha fazla bu işlerle meşgul olduğu bildirildi.

Somali, Burkina Faso ve Yemen'de 10-14 yaş arası kız çocuklarının haftada 26 saatlerini ev işlerine harcadığının kaydedildiği raporda, Güney Asya ve Ortadoğu ülkelerindeki kız çocuklarının erkeklerin iki katı kadar zamanı ev işleriyle ilgili şeylere ayırdığına işaret edildi.

UNICEF'ten Anju Malhotra, "Dünya genelinde kız çocukları, öğrenme ve oyun için harcayacakları zamanlarının çoğunu feda ediyor." ifadesini kullandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :