Kız çocuğu elinden alınan babanın feryadı

Kız çocuğu elinden alınan babanın feryadı

Finlandiya'da 3 yaşındaki kızının velayetinin haksız yere elinden alındığını öne süren Adıyamanlı Mustafa Korkmaz, hukuk mücadelesi veriyor

Finlandiya'da 3 yaşındaki kızının velayetinin haksız yere kendisinden alınıp, Finlandiyalı eski eşine verildiğini savunan Mustafa Korkmaz, Türk yetkililerden yardım istedi.

Üç yıl önce Finlandiyalı bir kadınla hayatını birleştiren Türk vatandaşı Adıyamanlı Mustafa Korkmaz (35), AA muhabire yaptığı açıklamada, eşiyle evlendikten hemen sonra "Ellif" ismini verdikleri bir kız çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi.

Bu zamana kadar eşinin bazen Finlandiya'da, bazen Türkiye'de yaşadığını belirten Korkmaz, geçen aralık ayında anlaşmazlık yüzünden eşinden boşanma davası açtığını ve aynı ay eşiyle çocuğunun Finlandiya'ya yerleştiğini ifade etti. Korkmaz, çocuğunu sadece cumartesi günü sadece 2 saat görebildiğini kaydetti.

Turist vizesiyle Finlandiya'da bulunduğunu, Ahmet Aydın isimli gurbetçinin yardımıyla hukuk mücadelesi verdiğini aktaran Korkmaz, eski eşinin kendisini kandırarak velayeti üzerine alma belgesini imzalattığını öne sürdü. Dil bilmediği ve tercüman olmadığı için eski eşinin "hastane doğum kağıdı" diye, velayeti üzerine alma kağıdını imzalattığını iddia eden Korkmaz, o günden itibaren kızının kendisinden koparıldığını savundu.

Eski eşinin çocuğunu Türk kültür ve kimliğini unutturmaya çalıştığını iddia eden Korkmaz, hakkını aramak için eski eşi tarafından kandırıldığına dair mahkemeye başvurduğunu vurguladı.

Gelecek hafta mahkemesinin bulunduğunu belirten Korkmaz, Türk yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı