Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Batur:

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Batur:

"Belediye Gelirleri Kanunu'nun bize daha önceden tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkının günümüzün enerjisi olan doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için bir yazı hazırladık, ilgili bakanlıklara göndere

İZMİR (AA) - Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Gelirleri Kanunu'nun belediyelere tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkının doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için yazı hazırladıklarını, yazıyı ilgili bakanlıklara göndereceklerini bildirdi.

Narlıdere Belediyesinden yapılan açıklamada, Kıyı Ege Belediyeler Birliği temmuz ayı toplantısının Çeşme'de yapılan toplantısında belediyelerin azalan gelir kaynakları sorununa çözüm bulmak için önemli bir önerge hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdül Batur, 1981 yılında kabul edilen Belediye Gelirleri Kanunu'nun elektrik ve havagazı tüketiminden vergi elde edilmesini sağladığını, ancak havagazının günümüzde kullanılmadığını ifade etti.

Kentlerin gelişip çağdaş bir şekilde halka hizmet sunabilmesi için kaynağa ihtiyacı bulunduğunu belirten Batur, şunları kaydetti:

"Azalan belediye gelirleri ile artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak çok zor. Belediye gelirleri kanununun bize daha önceden tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkını günümüzün enerjisi olan doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak bir yazı hazırladık. İlgili bakanlıklara göndereceğimiz bu yazı ile birlikte belediyelerimizin daha kaliteli hizmet yapabilmek için ihtiyaç duydukları kaynağı kazandırmayı amaçlıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı