Kitap okuduktan sonra sahaya çıkıyorlar

Kitap okuduktan sonra sahaya çıkıyorlar

Elazığ DSİ Spor Kulübünce, U15 takımında uygulamaya geçirilen proje ile her antrenman öncesi futbolcular 30 dakika kitap okuyor - Antrenör Demircan: - "Vatanını, milletini ve kitap okumayı seven bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. İlk önce iyi gençler yet

ELAZIĞ (AA) FİKRET KAVĞALI - Elazığ DSİ Spor Kulübünün alt yapısındaki futbolcular, her antrenman öncesi 30 dakika kitap okuyor.

Elazığ DSİ Spor Kulübü, U15 takımı bünyesindeki gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla "Beden için spor yapmak ne ise zihin için kitap okumak odur" projesini uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda futbolculara antrenmana çıkmadan önce 30 dakika kitap okuma zorunluluğu getirildi. Takımda en çok kitap okuyan oyuncu tatile gönderilecek.

Kulüp Başkanı Ercan Gerçek, AA muhabirine, oyunculara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için projeyi geliştirdiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendilerine kitap desteğinde bulunduğunu belirten Gerçek, "Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirdiğimiz antrenman öncesi 30 dakika kitap okuyoruz. Kulüp binamızın bir bölümünü kitap okumaya uygun hale getirdik. Arada gençlere çay ve pasta ikramında da bulunuyoruz." dedi.

Kitaplarda yer alan güzel cümleleri oyuncuların kendi arasındaki Whatsapp grubundan paylaştığını işaret eden Gerçek, şöyle konuştu:

"Spor beden için ne kadar önemliyse kitap da zihin için o kadar önemlidir. Oyuncularımıza bunu empoze etmeye çalışıyoruz. Onlar da bunun bilincine vardılar. Zihnimizi geliştirmek için kitap okumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Kitap okuyan insan düşünür, düşünen insan yorum yapar, yorum yapabilen bir insan bilgi üretebilir. Bilgi üretimi ne kadar hızlı ve yoğun olursa ülkemizin gelişmişlik düzeyi de hızlı bir şekilde yükselir."

- "Derslerdeki başarıları yükseldi"

Antrenör Murat Demircan ise kitap okuduktan sonra maça çıkan oyuncuların sahadaki performansının daha yüksek olduğunu anlattı. Etkinliğin takımdaki arkadaşlık duygusunu pekiştirdiğini vurgulayan Demircan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Buradaki amacımız çocuklara antrenman öncesi zihinlerini açarak sahaya çıkmalarıdır. Her antrenman öncesi 30 dakika kitap okuyoruz. Aramıza yeni gelen arkadaşlarımıza bir kitap hediye edip, onları da sahaya alıyoruz. Kendi salonumuzda kitap okutuyoruz. Kitap okutmayı sevdirdiğimiz için aileler çocuklarını isteyerek gönderiyor. Bu çalışmayla derslerdeki başarıları da yükseldi."

Gençlerin de isteyerek kitap okuduğunu aktaran Demircan, "Vatanını, milletini ve kitap okumayı seven bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. İlk önce iyi gençler yetiştirmenin peşindeyiz." dedi.

- "Kitap okumak bize huzur veriyor"

Takım kaptanı Ahmet Kit ise kitap okumanın önemine değinerek şunları kaydetti:

"Futbol sadece fiziksel olarak oynanan bir oyun değil, kitap okuyarak zihnimizi de geliştiriyoruz. Futbolda zeki olmak lazım. Ayrıca kendimizi iyi ifade etmemize de yarıyor. Kitap okumak bir anlamda bize huzur veriyor. Futbol sadece ayakla oynanan bir oyun değil. O yüzden kitap okumak bize faydalı oluyor. Okuldaki derslerimize de katkısı oluyor."

Berat Demirel de kitap okumanın performansına olumlu katkı sunduğuna işaret ederek gençlere kitap okumalarını tavsiye etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :