Kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi

Kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi

Manisa Valiliği: - "İlimiz 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında ateş, bulantı, kusma ve ishal yakınmaları ile hastanelere başvuran ve dün itibarıyla tedavileri devam eden 48 askerden 23’ü daha taburcu edilmiştir"

MANİSA (AA) - Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığındaki askerlerden 25'inin tedavilerinin sürdürüldüğü, 1 askerin yoğun bakım servisinde bulunduğu bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığındaki bazı askerlerin 23, 24 ve 25 Mayıs'ta bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle acil servislere başvurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında ateş, bulantı, kusma ve ishal yakınmaları ile hastanelere başvuran ve dün itibarıyla tedavileri devam eden 48 askerden 23’ü daha taburcu edilmiştir. 31 Mayıs tarihi itibarıyla hastanelerde yatan 25 hastanın tedavisi devam etmektedir. Halen Manisa Devlet Hastanesi'nde 3 asker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 22 asker olmak üzere 25 askerin tedavisi devam etmektedir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören 22 askerden birinin tedavisi yoğun bakım servisinde yapılmaktadır. Diğer hastanelerde yatan askerlerin tamamı taburcu edilmişlerdir. Hastaların durumu iyiye gitmektedir."

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, 23 Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran bin 49 askerden 207'si hastanelerde tedaviye alınmıştı. Bir asker de hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :