Kısıklı'da "demokrasi nöbeti" sürüyor

Kısıklı'da "demokrasi nöbeti" sürüyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu:- "Daha düne kadar küçücük bir olayda OHAL ilan ettiler, Amerika öyle, Belçika öyle, Fransa öyle. Onlar yaptığı zaman oluyor da Türkiye yaptığı zaman neden olmasın? Kendi hukukumuzu kendimiz koruruz. Onların ne dedikler

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Coşkulu bir şekilde bekleyişlerini sürdüren vatandaşlara seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, bütün darbeleri gördüğünü ve acılarını yaşadığını söyledi.

Türkiye'de OHAL ilan edilmesini eleştiren yabancı ülkelerin öncelikle kendilerine bakmaları gerektiğini vurgulayan Kuzu, şöyle konuştu:

"Daha düne kadar küçücük bir olayda OHAL ilan ettiler, Amerika öyle, Belçika öyle, Fransa öyle. Onlar yaptığı zaman oluyor da Türkiye yaptığı zaman neden olmasın? Kendi hukukumuzu kendimiz koruruz. Onların ne dedikleri, Avrupa'nın ne dediği bizi çok da fazla ilgilendirmez. Ben bütün darbeleri gördüm, istedik ki şu nesil darbeleri görmesin. Bu alçaklar, bu şerefsizler maalesef bunu da gösterdiler. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gazilerimizin ve yakınlarının hep yanında olacağız."

Kuzu, Menderes'in darbe sonucu idam edilmesinin ezikliğini yüreğinde hisseden halkın, olası bir darbede neler yapacağını tüm dünyanın gördüğünü söyledi.

- "Dünya liderinin cesaretini göremediler"

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında halkın kenetlendiğine dikkati çeken Kuzu, darbeye teşebbüs edenlerin halkın cesaretini ve mangal gibi yüreği olduğunu unuttuğunu kaydetti.

Burhan Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu halkın 20 milyondan 80 milyona çıktığını, halkın o eski halk olmadığını hesap edemediler, dikkate almadılar ve gördüler ne olduğunu. İkincisi, basının gücünü hesap edemediler. Sandılar ki 'TRT'ye çıkar bildiri okuruz, bu iş tamam.' Basının ve sosyal medyanın gücünü hesap edemediler. Burada açıkça söylüyorum, basın da muhalefet de gerekli desteği vermiştir ve teşekkür ederim. Demokrasinin korunmasına yardım ettiler. Üçüncüsü, dünya liderinin cesaretini göremediler, asıl oradan kaybettiler. Cumhurbaşkanımız, 'Sokağa dökülün' dediği zaman vatandaşın sokağa çıkamayacağını sandılar. Tokadı yediler, tankları bir kenara, onlar bir kenara. Mangal gibi yürek var, eskiden olduğu gibi şapkasını alır gider sandılar. Başbakan'ın cesaretini göremediler. Elbette ordu bizim ordumuz. Ordumuzu yıpratmak istemeyiz. Sonuç olarak burası peygamber ocağıdır ve peygamber ocağını bu hale sokanlardan tek tek hesap soracağız. Bundan sonra darbe olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :