Kış turizminin yükselen yıldızı: Erzurum

Kış turizminin yükselen yıldızı: Erzurum

Erzurum Valisi Azizoğlu:- "Erzurum'un kışına dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Bu sene 370 bin misafiri Erzurum'a bekliyoruz"- "Erzurum dünyada artık kış sporları açısından bir marka şehir oldu. Bundan dolayı da artık bütün uluslararası yarışmalar ö

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un kış turizminin yükselen yıldızı olduğuna işaret ederek "Erzurum'un kışına dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Bu sene 370 bin misafiri Erzurum'a bekliyoruz." dedi.

Vali Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'da bugün Türkiye'nin yanı sıra 22 ülkeden 186 sporcunun katılımıyla Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası yapılmasının planlandığını hatırlattı.

Kentte 3 gündür süren kar yağışı ve tipi yüzünden yarışmaların bugün yapılmadığı için yarına ertelendiğini aktaran Azizoğlu, "Yarışlar, hafta sonu da devam edecek. Bütün yarışseverleri de yarışlara davet ediyoruz." dedi.

Azizoğlu, kentteki atlama kulelerinde bugün Kıtalararası Yüksek Atlama Şampiyonası'nın yapılacağını anlatarak şehrin kış turizminin yükselen yıldızı olduğunu söyledi.

Erzurum'daki kış organizasyonlarına değinen Azizoğlu, "Erzurum dünyada artık kış sporları açısından bir marka şehir oldu. Bundan dolayı da artık bütün uluslararası yarışmalar özellikle ve öncelikle Erzurum'da yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Azizoğlu, sömestir tatilinin başladığına da işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün öğretmenlerimizle konuştuk, öğrencilerimize yarı tatilinde ödev yok ama zaman buldukça kitap okuyacaklar. Çocuklarımız tatilde kış sporları yapıp gezecekler. Erzurum'un kışına dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Bu sene 370 bin misafiri Erzurum'a bekliyoruz. Dışarıdan 370 bin kişinin geleceği kentte Erzurumluların da bu güzelliklerden istifade etmesini arzu ediyoruz."

Azizoğlu, öğrenci ve öğretmenlerin kayak öğrenmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Her öğrencimiz kayağı öğrenecek, kayak öğrenmeden çocuklarımızı okullardan mezun etmeyeceğiz. Tabii bu arada öğretmenlerimiz de kayak öğrenecek çünkü insanlar para vererek Erzurum'a kayak yapmak için geliyor, halbuki biz buradayız. Kayak pistleri hepinizin emrinde. Yeter ki kayak yapacağız deyin. Kayak yapmayı öğrenmeyen 50 yaşındaki bir adam bile şu anda Erzurum'da kayak yapmayı öğrendi. Onun için herkesi kayak yapmaya davet ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :