Kış lastiğine '7 derece' uyarısı

Kış lastiğine '7 derece' uyarısı

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Bahadır Ünsal "Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin" uyarısında bulundu.

Ünsal, Türkiye'de ticari araçlar için kış lastiği kullanımının bugün itibariyle sona erdiğini söyledi.

Yazlık modellere geçişlerde özellikle doğu bölgesindeki sürücülerin acele etmemesi gerektiğini anlatan Ünsal, geceleri sıcaklıkların düştüğünü hatırlattı.

Yazlık modellere geçişte herhangi gibi bir zorunluluk bulunmadığını belirten Ünsal, hava sıcaklıklarının 7 derecenin üzerinde olduğu bölgelerde sürücülerin kış lastiklerini çıkarabileceklerini ifade etti.

Kazaların önlenmesinde kış lastiği kullanımın önemine değinen Ünsal, "Türkiye'nin doğusunda kış halen sürüyor. Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin. Mevsim artık 7 derecenin üstüne otursun, lastiklerimizi öyle değiştirelim. 7 derece bizim için vazgeçilmez bir özelliktir" dedi.

Sürücülerin bilinçlenmesiyle kış lastiği kullanımın arttığına dikkati çeken Ünsal, şunları kaydetti:

"Türkiye’de kış lastiği kullanım oranı yüzde 35'lere kadar yükseldi. 1 Nisan itibariyle herkes kışlık lastiklerini değiştirebilir. Buna kimsenin diyecek bir şeyi yok. Biz yasadan çok insanların sağlığını ve canını düşünerek kış lastiklerini değiştirmeleri konusunda acele etmemelerini öneriyoruz. Sürücülerimiz muhakkak 7 dereceyi göz önünde bulundurmalı.7 derecenin üzerinde kış lastiği kullanımı yakıt tüketimini arttırır. Dolayısıyla artı 7 derecenin üzerinde yaz lastiği kullanılmalı. Yaz koşullarında yaz lastiği, kış koşullarında kış lastiği kullanılmalı."