Kış lastiğinde online satışlar arttı

Kış lastiğinde online satışlar arttı

kliksa.com Genel Müdürü Safkan:

İSTANBUL (AA) - Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu kliksa.com verilerine göre kış lastiği satışları e-ticaret sektöründe artış gösterdi.

kliksa.com açıklamasına göre, kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından önem taşıyan ve riskleri en az düzeye indiren kış lastiğinin online satışları arttı.

Lastik satışlarında, geçen yılın aynı dönemine göre online alanda 2,5 kat artış yaşandı. Online alanda kış lastiği satışları en fazla Ankara, İstanbul ve Bursa'da yoğunlaşırken, Kayseri, Kocaeli ve Konya satışların yoğunlaştığı diğer iller olarak öne çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kliksa.com Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, şunları kaydetti:

"İstatistiklere göre kış aylarında kaza yapma oranı, yaz aylarına göre 5 kat artış gösteriyor. Kış şartlarında daha iyi tutunma ve dolayısıyla daha güvenli sürüş imkanı sağlayan kış lastikleri can güvenliği açısından gerekli. kliksa.com olarak online alanda satılan her üç lastikten birini biz satıyoruz. Kış lastiği satışlarımız geçen seneye göre 2,5 kat artış gösterdi. Her yıl artan bir ivmeyle ilerlemek ve tüketicilerin bilinçlendiğini görmek mutluluk verici. Bu seneki hava koşullarına bağlı olarak, kış sezonunda geçen senenin toplamından fazla lastik satmayı hedefliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı