Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 5 Yolu

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 5 Yolu

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı P. Gizem Akgül, kış aylarında grip vakalarının arttığı dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

C Vitamini İçeren Gıdalara Öncelik Verin

Diyetisyen P. Gizem Akgül, C vitamini eksikliğinin enfeksiyonlara yakalanma riskini arttırdığını belirtiyor. Günlük beslenmede maydanoz, kırmızı biber, koyu yeşil yapraklı sebzeler, lahana, brokoli, kızılcık, kivi, turunçgiller gibi C vitamini kaynaklarına yer verilmesini öneriyor.

Turpgilleri Tüketerek Bağışıklığı Güçlendirin

Turpgillerin içerdiği fitokimyasalların antioksidan kapasiteyi artırdığını ifade eden Akgül, turp tüketmenin DNA hasarının önlenmesine katkı sağladığını belirtiyor. Turp, limon sıkarak veya bal ile tatlandırarak çeşitli şekillerde tüketilebileceğini vurguluyor.

Kuersetin İçeren Gıdalara Yer Açın

Kuersetin maddesinin sebze ve meyvelerde bulunduğunu belirten diyetisyen, bu madde ile enfeksiyonlara karşı korunmanın mümkün olduğunu söylüyor. Kuersetin içeren besinler arasında fındık, ayçiçeği, çilek, elma, domates, üzüm ve soğan bulunuyor.

Omega-3 Takviyesi İle Bağışıklık Sistemini Destekleyin

Omega-3'ün vücutta sentezlenmediğini hatırlatan Akgül, soğuk sularda yaşayan balıkların bu yağ asidini içerdiğini söylüyor. Haftada en az 2 porsiyon balık tüketmenin bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabileceğini ifade ediyor.

Akdeniz Diyeti Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Akgül, Akdeniz diyetinin antioksidan kapasiteyi artırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor. Zeytinyağı, baklagiller, tam tahıllar ve renkli sebzelerle zenginleştirilen bu diyetin, sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.