Kış Aylarında Artan Kas ve Eklem Ağrılarına Karşı Önlemler

Kış Aylarında Artan Kas ve Eklem Ağrılarına Karşı Önlemler

Medicana Sağlık Grubu uzmanları, kışın artan kas ve eklem ağrılarına karşı alınabilecek önlemleri açıkladı.

Kas ve Eklem Ağrıları Soğuk Havayla Artıyor

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, kas ve eklem ağrıları da artış göstermeye başladı. Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanı Dr. Selin Turan, soğuk hava ve basınç değişimlerinin bu ağrılara neden olduğunu belirtti. Soğuk ve nemli havalarda ağrıların daha da artabileceğini vurgulayan Dr. Turan, kireçlenme hastalarının bu durumdan daha fazla etkilendiğini ifade etti.

Aktif Olmak Önemli

Dr. Turan, soğuk hava sebebiyle kasların kasılıp kısaldığını, bu durumun kan dolaşımını bozarak ağrıların artmasına yol açtığını söyledi. Hareketsizlikten kaçınılması gerektiğini belirten uzman, düzenli egzersizin kas ve eklem esnekliğini koruduğunu ve ağrı ihtimalini azalttığını vurguladı.

D Vitamini Takviyesi Önemli

Kış aylarında D vitamini eksikliğinin de ağrılara yol açabileceğine dikkat çeken Dr. Turan, uygun giysi seçimiyle vücudu sıcak tutmanın, sağlıklı beslenmenin ve yeterli sıvı alımının da önemli olduğunu belirtti. Hekim kontrolünde D vitamini düzeylerinin kontrol edilmesi ve gerekirse takviye yapılması gerektiğini vurgulayan uzman, stresten uzak durmanın ve uygun aktivitelerle genel vücut sağlığını korumanın da eklem ve kas ağrılarından korunmada etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Kış aylarında artan kas ve eklem ağrılarının önlenmesi için alınabilecek önlemler hakkında daha fazla bilgi için uzman doktorunuza danışabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.