Kırşehir'in sorunları Ticaret ve Sanayi Şurası'nda dile getirildi

Kırşehir'in sorunları Ticaret ve Sanayi Şurası'nda dile getirildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Kırşehir'in sorunlarını...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Kırşehir'in sorunlarını dile getirdiklerini belirtti.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı şurada Kırşehir'den de bir heyetin yer aldığını ifade etti.

Heyetin sözcüsü olarak Kırşehir'in sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiklerini vurgulayan Ekicioğlu, şunlar kaydetti:

"İlimizle ilgili üzerinde durduğumuz sorunlar tarım, hayvancılık, ulaşım ve lojistik ile ilişkilidir. İlimizin sorunları kapsamındaki ilk konu, tarım ve hayvancılıktır. Tarım konusunda; öncelikli talebimiz, tarımsal üretim noktasında ilimizle benzerlikler gösteren çevre illerin dahil edilip de, ilimizin dahil edilmediği IPARD Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri Programıdır. Kırşehir bu program kapsamına alınmasıdır. Tarımsal anlamda gelişim gösterebilmemiz açısından IPARD desteği çok önemli bir unsur teşkil etmektedir. Sorunun çözümü IPARD desteklerine ilişkin iller bazındaki değerlendirme ve seçim ölçütlerinin yeniden değerlendirilmesinden geçmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :