Kırşehir'e 500 yataklı öğrenci yurdu yapılacak

Kırşehir'e 500 yataklı öğrenci yurdu yapılacak

KIRŞEHİR (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kırşehir’e yaptıracağı 500 yataklı yurdun ihalesi gerçekleştirildi.Ahi Evran Üniversitesinden...

KIRŞEHİR (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kırşehir’e yaptıracağı 500 yataklı yurdun ihalesi gerçekleştirildi.

Ahi Evran Üniversitesinden (AEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, AEÜ tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora töreninde sözü alınan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kırşehir’e yaptıracağı 500 öğrenci kapasiteli yurdun ihalesi yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesine yapılacak 500 öğrenci kapasiteli yurdun toplam 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını, biri yemekhane diğerleri ikisi yurt bloğu olmak üzere 3 bloktan oluşacağını aktardı.

Yemekhanesi, mutfağı, idari ofisleri, reviri, kantini, mescidi, çok amaçlı salonu bulunan yurt binasının, her bir odasında yatma, çalışma ve tuvalet ve duş bölümlerinin bulunacağını, etüd odalarına yer verileceğini hatırlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Kırşehir’de eğitim gören tüm öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çabalıyoruz. Devam eden fakülte inşaatları, öğrenci yurtları ve akademik çalışmalarla Kırşehir’i eğitim şehri yapmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a üniversitemiz tarafından verilen fahri doktora töreninde sözü alınan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kırşehir’e yaptıracağı 500 öğrenci kapasiteli yurdun ihalesini yaptık. Geçtiğimiz günlerde 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun temelinin atılmasının ardından 500 öğrenci kapasiteli yurt binasının ihalesinin yapılması ile öğrencilerin temel ihtiyacı olan barınma sorunu büyük bir ölçüde giderilecek. Öğrencilerin eğitim gördükleri yere yakın yurtlarda barınma imkanlarının bulunması öğrencilerin zaman kazanmasını sağlayacak. Yurtlarda görev yapacak personellerin Kırşehir’den sağlanacak olması ile şehre yeni istihdam alanları açılacak. Yeni yurt 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :