Kırşehir'e 29 milyon liralık yatırım

Kırşehir'e 29 milyon liralık yatırım

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'e 2017 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 29 milyon liralık yatırım yapıldığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'e 2017 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 29 milyon liralık yatırım yapıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde içme suyundan, zirai sulamaya kadar pek çok yeni tesis kazandıran bakanlığın, Kırşehir'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen iki tesisi 2017 yılında hizmete açtığı belirtildi.

Geçen yıl Kırşehir’de hizmete sunulan içme suyu ve taşkın koruma tesisinin 29 milyon lira yatırımla hayata geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, tamamlanan içme suyu tesisiyle şehrin 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının güvence altına alındığı, inşa edilen taşkın koruma tesisiyle de Çiçekdağı ilçesi Beşikli köyünün taşkın zararlarından korunacağı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırşehir’de büyük yatırımlara imza attıklarına dile getirerek, şunları ifade etti:

"Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Kırşehir’de sadece geçtiğimiz yıl iki tesisi hizmete açtık. Halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :