Kırşehir'e 100 bin fidan dikildi

Kırşehir'e 100 bin fidan dikildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl 100 bin fidan dikildiği bildirildi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl 100 bin fidan dikildiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırşehir Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara dağıtılan bilgi kitapçığında, 2016 yılında Bakanlığın kentteki çalışmalarına yer verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kırşehir programında verdiği 10 müjdenin detaylarının yer aldığı kitapçıkta, Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar, Devlet Su İşleri ve Meteoroloji Genel müdürlüklerinin yapacağı çalışmalar anlatıldı.

Kitapçığın ağaçlandırma ve gelir getirici ürünlerle ilgili bölümünde, 2016 yılında 15 bin 460 dekar alanda ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmasının devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şu ana kadar 100 bin fidan dikilmiştir. 1 milyon 500 bin daha fidan dikilecektir. 2016'da 12 bin dekar alanda orman iyileştirme çalışması devam etmektedir. Kaman ilçesi Müderris köyünde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Bal Ormanı tesis edilmesi çalışmaları devam etmektedir. 2016 yılında orman köylülerimize 500 bin ORKÖY kredi ve hibe desteği sağlanacak, 6 köyde 700 dekar alanda 28 bin gelir getirici türle ilgili ağaçlandırma gerçekleştirilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :