Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Soruşturma kapsamında açılan davada, 13'ü tutuklu, 23 sanığın dinlenmesine devam edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, sanıkların dinlenmesine devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Bayraktar, Musa Arslan, Mustafa Efe, Mustafa Fehmi İlhan, Şuayip Eraslan, Adem Keskin, Hakan Kanat, Hamdi Çanakçı, Mesut Bezin ile 5 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Ramazan Düğer, Murat Baran, Fevzi Umucu ile Recep Ergül, başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

Sabah başlayan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanıklar eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) Genel Sekreteri Ramazan Düğer, örgütün sözde Kırşehir imamı Musa Arslan, Mustafa Fehmi İlhan ve Şuayip Soysal'ın ifadeleri alındı.

Kırşehir dışındaki başka bir cezaevinde bulunan Düğer, SEGBİS aracılığıyla verdiği ifadesinde, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki cezaevine nakledilmesi nedeniyle dosyayı inceleme imkanı olmadığını ve silahlı terör örgütüyle bağlantılı bir faaliyetinin bulunmadığını savundu.

Sözde il imamı olduğu öne sürülen Musa Arslan da tanık ve müşteki ifadelerinde geçen "Musa hoca" isimli kişiyle kendisinin karıştırıldığını iddia etti.

Mahkeme başkanının eski KAHİAD Başkanı Murat Baran ile ABD'ye neden gittiğini sorması üzerine Arslan, 2013-2016 yıllarında Kırşehir'deki Dünya Eğitim Eğitim Öğretim AŞ'de koordinatör olarak çalıştığını, bu sürede ABD'deki Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali'nde jüri üyeliği yaptığını belirtti.

Mahkeme başkanının "O kadar doçent, profesör var, onların yerine niye seni jüri üyesi seçsinler?" sorusu üzerine Arslan, Edebiyat Fakültesi mezunu olduğunu bu alanda yüksek lisans yaptığını, Ankara ve Kırşehir'de görev yaptığı sırada edebiyat camiasıyla irtibatını kesmediği için kendini uygun görmüş olabileceklerini ileri sürdü.

İfadeleri alınan sanıkların avukatları, müvekkillerinin adli kontrol kararıyla ya da kefaletle serbest bırakılmasını talep etti.

Sanıkların bir kısmının ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallelerinin devamına karar vererek duruşmayı yarına erteledi.

- Davanın geçmişi

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan 2016'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, bu kişilerden 13'ü tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında, "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlu'nun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :