Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Aralarında eski şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 28'si tutuklu 48 eski polisin yargılandığı davada, 10 emniyet mensubuna tutuklama, 1'ine tahliye kararı verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 28'i tutuklu 48 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 26'sı tutuklu olmak üzere tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Başka cezaevlerinde tutuklu bulunan 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, bu celsede gizli tanıklar ile ifade vermeyen bazı tanıkları dinledi. Tanık beyanlarının ardından sanıkların savunmalarını alan mahkeme heyeti, eski polis memurları E.E, F.Ç, H.A, D.Ç, S.K, M.C, E.K, N.A, Y.G ve A.K'nin tutuklanmasına, B.A'nın ise adli kontrol kararıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak" suçlamalarıyla dava açılmış, önceki duruşmalarda bazı tutuklu eski polis memurları tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :