Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası

Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 38'i tutuklu 48 polisin yargılandığı davada mahkeme, tüm sanıkların banka hesapları hariç mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi- Duruşma sonunda bir polis daha tahl

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 38'i tutuklu 48 polisin yargılandığı davada, sanıkların banka hesapları hariç tüm mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 38 tutuklu, 3 tutuksuz sanık ile başka cezaevlerinde tutuklu 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Savunmalarını yapan 9 sanık, suçlamaları reddederek tahliyelerini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

Tanık ifadelerinde, polislerden sorumlu kişi olarak adının geçtiği iddia edilen polis memuru V.K, 16 yıldır Kırşehir'de görev yaptığını belirterek, emniyetteki bazı kişilerin kendilerini kurtarmak için adını kullandıklarını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı, sanığın savunması üzerine bazı tanık ifadelerini okudu. Tanık M.G'nin ifadesinde, V.K'yi polislerden sorumlu ve sözü geçen kişi olarak bildiğini, önemli dini günlerde toplantılar organize edildiğini belirttiği aktarıldı.

Kapatılan Anafen dershanesinde yapılan toplantılara zaman zaman gittiğini söylediği belirtilen M.G'nin, burada "himmet paralarını" V.K'ye verdiklerini ileri sürdüğü kaydedildi.

Tanık İ.D'nin de ifadesinde, "Polislerin gittiği toplantılara zaman zaman katıldım. Kurban bağışlarını V.K'ye verdik. Maaşlarımızın yüzde 10'unu 'himmet' adı altında isteniyordu. Toplantılarda 28 Şubat'tan örnek alınarak bir araya gelirken çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorlardı. Tedbir için telefonlarımızı dışarıda bırakıyorduk" dediği de belirtildi.

Tanık ifadesi üzerine V.K, "Kendilerini kurtarmak için benim adımı verdiler. Hatta benim 'imam' olduğumu söylemişler. Ancak ben kimseyi örgüte kazandırmadım, himmet toplamadım" diye konuştu.

Avukatların da savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, ara kararında tüm sanıkların banka hesapları hariç mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına ve sanıklardan polis F.Ç'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis memuru gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dün görülmeye başlayan davada, bir sanık tahliye edilmişti.

Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak"la suçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :