Kırşehir'de Hayvancılık Sektörü Çalıştayı düzenlendi

Kırşehir'de Hayvancılık Sektörü Çalıştayı düzenlendi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Hayvancılık Sektörü Çalıştayı" düzenlendi.TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Hayvancılık Sektörü Çalıştayı" düzenlendi.

TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kırşehir'i Hayvancılıkla Dünyaya Açıyoruz Projesi" kapsamında düzenlenen çalıştay, Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde odanın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açışında konuşan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye'de hayvancılık alanında Kırşehir'in marka bir kent olduğunu ifade ederek, bu marka değerini dünyaya açmak için proje geliştirdiklerini belirtti.

Projenin 3 yıllık bir süreyi kapsadığını vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de et ihtiyacı şu anda karşılanmıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinden dana getirerek besleyip satıyoruz, ama 6 ay sonra o dana yok oluyor. Biz bunun tersini yapmak için bir proje hazırladık. Yaklaşık 800 bin avroluk bir proje. Hayvancılıkla uğraşan firmalarımıza dünyada hayvancılığın nasıl yapıldığını göstermek istiyoruz. Daha verimli hayvan daha az masrafla, daha az yemle, daha az tasarrufla nasıl yetiştirilir, bunları öğretmeyi hedefliyoruz. Bakanlığın desteklediği projeyle Türkiye’nin et ihtiyacını en ucuz şekilde üretip, karşılamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje danışmanı Müjgan Çetin ve Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Vakfı Genel Sekreteri Reşat Kadaifçiler de çalıştayda hayvancılık sektörü, proje kapsamında yapılacak çalışmalar ve sektörde faaliyet gösteren firmaların kapasiteleri ile rekabet güçlerini artırılmaları konularında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :