Kırşehir'de Canlı Hayvan Pazarı hastalık riskine karşı kapatıldı

Kırşehir'de Canlı Hayvan Pazarı hastalık riskine karşı kapatıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, hastalık riski nedeniyle geçici kapatıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, hastalık riski nedeniyle geçici kapatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ithal edilen hayvanların büyük bölümünün geldiği Kırşehir'in, küçük ve büyükbaş hayvan ticaretinde önemli merkezlerden olduğunu belirtti.

Kırşehir Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun Vali Necati Şentürk başkanlığında toplandığını dile getiren Şahin, il genelindeki hayvanların çevre illerdeki hastalıklardan olumsuz etkilenmemesi için Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nın geçici olarak kapatıldığını söyledi.

Tehlikenin durumuna göre hayvan pazarının 2-3 hafta içerisinde yeniden açılabileceğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İlimizde 224 bin küçükbaş, 198 bin büyükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu valimiz başkanlığında toplandı. Komisyon, içerideki hayvanlarımızın çevre illerdeki hayvanlarda görülen hastalıklardan etkilenmemesi için hayvan pazarının faaliyetini geçici olarak durdurdu. Muhtemelen 2-3 haftaya kadar yeniden açılır. İlimize hastalıklı hayvan gelmesin diye böyle bir tedbir alındı. Önümüzü ne zaman görürsek o zaman yeniden açarız."

Kırşehir Ticaret Borsasından yapılan açıklamada da bazı hastalıkları nedeniyle çevre illerde hayvan pazarlarının kapatıldığı hatırlatılarak, "Dolayısıyla bu yerlerde pazarların kapalı olması ilimize yoğun bir şekilde hayvan gelmesine neden olacak. Hastalığın ilimize yayılmasını önlemek amacıyla hayvan pazarı kapatılmıştır. Bu karar ilimiz hayvancılığına zararı önleme amaçlıdır." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :