Kırşehir'de 250 kişi girişimcilik kurslarına katıldı

Kırşehir'de 250 kişi girişimcilik kurslarına katıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Metin Ülgen Kaya, il genelinde açtıkları girişimcilik kurslarından 250 kişinin yararlandığını...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Metin Ülgen Kaya, il genelinde açtıkları girişimcilik kurslarından 250 kişinin yararlandığını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Genlik Vakfı Kırşehir Temsilciliği işbirliğinde yeni bir girişimcilik kursu düzenleneceğini belirtti.

Kurs planlaması için Kırşehir Temsilcisi Sergen Özdemir ile bir araya geldiklerini vurgulayan Kaya, girişimcilik eğitim programlarına ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi.

Girişimcilik kurslarının başlamasından itibaren Kırşehir'de 250 kişinin faydalandığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"İlimizin gelişmesine katkıda bulunacak her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Yeni iş yerlerini KOSGEB’in desteklerinden yararlandırmak üzere düzenlediğimiz girişimcilik eğitim programları ile çok sayıda işletmenin kurulmasına vesile olduk.

Girişimcilik belgesi sayesinde vatandaşlarımız KOSGEB’in 50 bin liraya kadar hibe desteği ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteklerinden faydalanabileceklerdir. Türkiye Gençlik Vakfı ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu programda da amacımız yeni iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bizimle ortak bu projeyi yürüten Türkiye Gençlik Vakfı Kırşehir Şubesi İl Temsilcisi Sergen Özdemir'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :