Kırşehir TSO'nun proje başarısı

Kırşehir TSO'nun proje başarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Odası'nın (TSO), Avrupa Birliği destekli Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı kapsamında hazırladığı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Odası'nın (TSO), Avrupa Birliği destekli Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı kapsamında hazırladığı projenin desteklenmeye değer bulunduğu bildirildi.

Kırşehir TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Portekiz'den bir proje ortağıyla hazırlanan İş ve İşveren Arasında Sosyal Diyaloğu Geliştirme Projesi'nin, Türkiye genelinde programa dahil edilen 5 projeden birisi olduğu belirtildi.

Projeye finans desteğiyle ilgili onay belgesinin imzalandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Workers and Employers Bipartite Commission (İş ve İşveren Arasında Sosyal Diyaloğu Geliştirme) başlıklı projemiz yurt içinden ve dışından Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Programı’na sunulan çok sayıda proje arasından biri Polonya, dördü de Türkiye’den olmak üzere programa kabul edilen beş projeden biri olma başarısını elde etti. Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde düzenlenen imza törenine katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Yılmaz, projenin onay belgesini imzaladılar. Projemiz; işçi, işveren ilişkilerini geliştirmeyi öncelemekte, oluşturulacak ortak komisyon yoluyla İşçi ve İşveren temsilcileri arasındaki diyaloğu arttırmayı hedeflemektedir. Projemiz ayrıca çalışanların kayıtlı istihdamının teşviki, sendikalaşma oranını artırmak, iş gücüne katılım oranlarının artışının sağlanmasını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :