Kırşehir POMEM'de mezuniyet töreni

Kırşehir POMEM'de mezuniyet töreni

Kırşehir'de 460 özel harekat polis adayı yemin ederek diplomalarını aldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitim gören 460 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul spor salonundaki törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şah kartallar yuvası Kırşehir POMEM'den mezun olan istikbalin sahipleri gençlere görevlerinde başarı diledi.

Buradan mezun olan öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatılmış bir şekilde yetiştirildiğini aktaran Şentürk, şöyle devam etti:

"Şah kartallar yüksekten uçar, hürriyet tutkunudur. Keskin gözleriyle uçsuz bucaksız enginlere doğru kanat açar. Buradan mezun olan şah kartallarımız da görev hayatlarında Allah'ın izniyle hiçbir terör örgütüne fırsat vermeyecekler. Yürekleri vatan, bayrak, ezan sevgisiyle dolu gençlerimiz ölümün korkusunu korkutacak, gittikleri yere İslam'ın sancağını götürecekler. Sizin karşınızda hiçbir güç duramayacak. Sizleri yetiştiren ailelerinize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun."

Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol da, 460 özel harekat branşlı polis adayını mezun etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Okulda 2015 yılından itibaren özel harekat polisi eğitimlerinin verilmeye başlandığını ifade eden Varol, mezun öğrencilerin burada aldıkları başarılı eğitimin ardından vatanın her köşesinde görev alacaklarını, daha önceki iki dönemde de toplam 863 öğrenciyi mezun ettiklerini dile getirdi.

Törende, dönem birincisi Birkan Korukaya da bir konuşma yaparak yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Özel harekat branşlı 19. Dönem POMEM öğrencilerinin yemin ettiği mezuniyet töreninde dereceye giren 10 öğrenciye protokol üyeleri mezuniyet belgelerini verdi.

Törene, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, daire müdürleri ve polis adayı öğrencilerin aileleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :