Kırşehir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Kırşehir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılın 4'üncü olağan kurul toplantısı Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu salonunda gerçekleştirildi. Vali Necati Şentürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, il düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması ve işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin görüşüleceğini söyledi.

Kurul toplantısının Kırşehir'deki işsizliği azaltmak adına önemli olduğuna değinen Şentürk, şunları kaydetti:

"Bir önceki toplantıda alınan kararlar gereği Yürütme Kurulunca oluşturulan eylem planları bugünkü toplantıda kurulun bilgisine sunulacak. İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi kurul üyeleri ile görüşülüp değerlendirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanında 'İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Dalı' açılması da bugünkü toplantının bir başka gündem maddesidir."

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :