Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:

"Meclisimizde aldığımız kararla, 2018'de su ücretlerinde artış yapmayacağız"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2018 yılında suya zam yapılmayacağını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında 2018 yılı su ücreti tarifesi konusunun da görüşüldüğünü belirterek, meclisin suya zam yapılmamasını kararlaştırdığını vurguladı.

Toplantıda, 2018 yılı performans programları ve belediye bütçesinin de görüşüldüğünü dile getiren Bahçeci, altyapı çalışmalarında verilen rahatsızlığa rağmen desteklerini esirgemeyen vatandaşların, ev ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla su tarifesi konusunda olumlu bir karar aldıklarına işaret etti.

Kentte su ile ilgili yatırımların sürdüğünü aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda kurak mevsimler yaşamamıza rağmen su konusunda aldığımız önlemler ile sorun yaşamadık. Su ile ilgili projelerimizi bitirmek üzereyiz. Şehir içindeki asbest boruları altyapı çalışmamız ile birlikte kaldırarak yerine polietilen borular döşedik. Scada sistemine geçerek tüm su temin sistemimizi kontrol altına aldık. Yeni depolar yaptık, eskileri revize ettik. Uzun yıllar su ile ilgili sıkıntı yaşamayacağız. Önlemlerimizin arasında yeni su kaynaklarının kullanımı da yer almaktadır. Meclisimizde aldığımız kararla, 2018'de su ücretlerinde artış yapmayacağız. Su tarifelerimiz 2017 yılında olduğu gibi meskende atık su, evsel katı atık bedeli ve KDV hariç 2 lira olarak devam edecektir."





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :