"Kırsal'da Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi

"Kırsal'da Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TJK ve İŞKUR iş birliğiyle organize edilen proje, Diyarbakır'da Valilik Koşusu ile başladı- Vali Güzeloğlu:"Sertifika alan ve almayı hakeden bütün kardeşlerimizin iş anlamında sorunları kalmayacak. Çünkü bu alanda cidd

DİYARBAKIR (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü ve İŞKUR iş birliğiyle düzenlenen "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi, Diyarbakır'da Valilik Koşusu ile hayata geçirildi.

İlk olarak Elazığ'da uygulanan proje, hipodrom bulunan illerde de uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında Diyarbakır Hipodromu'nda Valilik Koşusu gerçekleştirildi.

Koşuyu izleyen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, projenin önemine değindiği konuşmasında, bölgede kadın istihdamını artırmak ve geliştirmek adına çalışmalar yapıldığını söyledi.

Seyisliğin çok profesyonel bir meslek olduğunu aktaran Güzeloğlu, kursiyerlerin 360 saat, yaklaşık 45 gün anatomisinden başlayarak atla ilgili her şeyi öğreneceğini ifade etti.

Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Sertifika alan ve almayı hakeden bütün kardeşlerimizin iş anlamında sorunları kalmayacak. Çünkü bu alanda ciddi bir ihtiyaç var. İnşallah onlar bu eğitimi en kısa sürede tamamlar ve çok sevdikleri mesleklerine kavuşurlar. Hem kursiyerlerin sigortası yapılıyor hem de bu süreç boyunca nitelikli uzman olmaları amaçlanıyor."

Kursiyerlerden Emine Bayhan ise atlarla ilgilenmenin çok farklı bir duygu olduğunu belirtti.

Daha önce atları uzaktan gördüğünü anlatan Bayhan, "Şimdi onlarla daha yakından iletişime geçtim. Çok farklı bir duygu. Onlarla iletişime geçmek bambaşka bir duygu. O yüzden çok mutluyum." dedi.

Valilik Koşusu'nu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve vatandaşlar izledi.

Koşunun ardından birinci gelen atın sahibi Salih Duran'a, Vali Güzeloğlu tarafından kupa verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :