Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı

KIRIKKALE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, proje desteklemelerinin devam ettiğini bildirdi.Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada,...

KIRIKKALE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, proje desteklemelerinin devam ettiğini bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında 2015 yılında 7 projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygun bulunarak sözleşmeye davet edildiğini belirtti.

Desteklenmeye uygun bulunan projelerin toplam yatırım tutarının 7 bin 910 lira, hibe talep tutarının ise 3 bin 625 bin lira olduğunu vurgulayan Kırbaş, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Kırbaş, kentin coğrafi konumu ve üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için KKYDP'nin çok faydalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu program sayesinde üretilen ürünler değerlendirilerek katma değer oluşturulacak. Geçtiğimiz yıllarda kentte bu destekleme programından 21 proje sahibi yatırımcımız yararlandı. Bakanlığımızca kentteki proje sahiplerine 13 milyon lira yatırım karşılığında yaklaşık 6 milyon lira destekleme yapıldı. KKYDP kapsamında, bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera, alternatif enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvurular yapılabilmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı