• BIST 103.186
  • Altın 227,073
  • Dolar 5,3171
  • Euro 6,0307
  • Konya 1 °C
  • 'Taklacı İdris Naim yuvarlandı, kapağını buldu'
  • 'Ahmet Davutoğlu parti kuruyor' iddiası
  • Torba kanun kabul edildi. İşte ekonomideki yeni düzenlemeler
  • 'Taklacı İdris Naim yuvarlandı, kapağını buldu'
  • 'Ahmet Davutoğlu parti kuruyor' iddiası
  • Torba kanun kabul edildi. İşte ekonomideki yeni düzenlemeler

Kırmızı et üretimi dördüncü çeyrekte azaldı

Kırmızı et üretimi dördüncü çeyrekte azaldı
Toplam kırmızı et üretimi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 23,5 azalarak 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 23,5 azalarak 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı dördüncü çeyrek (Ekim-Aralık) dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,8 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 oranında azaldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim