Kırmızı Bültenle aranan uyuşturucu karteli elebaşı Rawi Ali Qureshı İstanbul’da yakalandı

Kırmızı Bültenle aranan uyuşturucu karteli elebaşı Rawi Ali Qureshı İstanbul’da yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı operasyonu sonucunda, Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan dünya çapında faaliyet gösteren bir uyuşturucu kartelinin lideri Rawi Ali Qureshı, "Kartel-5" operasyonuyla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hollanda tarafından Interpol Kırmızı Bülteniyle aranan ve "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası düzeyde aranan Rawi Ali Qureshı'nin, İstanbul'da gerçekleştirilen "Kartel-5" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine asla nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız." ifadelerini kullandı.

Operasyonun detaylarına ilişkin bilgiler veren Bakan Yerlikaya, Rawi Ali Qureshı'nin Hollanda'da dünya çapında etkili bir rol oynadığını, geniş bir suç ağına sahip olduğunu ve büyük miktarlarda kokain ithal etmek amacıyla nakliye hatları kurduğunu belirtti. Ayrıca, Qureshı'nin Hollanda'ya gemi, sürat tekneleri ve havayoluyla toplam 6 ton uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığını, uyuşturucu maddeler için depolama tesislerini organize ettiğini ve finansörlük yaptığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonu düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri birimlerine tebriklerini ileterek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.