Kırkpınar'da güreşecek başpehlivan sayısında artış

Kırkpınar'da güreşecek başpehlivan sayısında artış

TGF Yağlı Güreş Koordinatörü Başdemir:-"Bu sene güreşler çok farklı ve heyecanı bol olacak. Renkli bir Kırkpınar bizleri bekliyor. Geçen yıl 54 başpehlivan kol bağlamıştı bu yıl 57 başpehlivan kol bağlayacak"

EDİRNE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 57 başpehlivanın kol bağlayacağını bildirdi.

Başdemir, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nunda "655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri"ne ilişkin düzenlenen toplantıda, hakemler, güreş temsilcileri ve bölge sorumluları olarak bu yılki yağlı güreşlere hazır olduklarını belirtti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 18-24 Temmuz tarihlerinde yapılacağını ifade eden Başdemir, "Bu bir aylık süre içerisinde toplantılarımız devam edecek. Arkadaşlarımız Edirne'ye daha hazır, sıfır halde gelecektir. Bu yıl Kırkpınar'ın her yıl yapılandan farklı olacağını düşünüyorum. Özellikle başpehlivanlarımız arasındaki makas çok daraldı" diye konuştu.

Ahmet Taşçı'dan sonra ebedi altın kemer sahibi pehlivanın çıkmadığını aktaran Başdemir, şunları kaydetti:

"En son Orhan Okulu şampiyon olmuştu. Ondan önce İsmail Balaban, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil ve Recep Kara diye devam ediyoruz. Ancak üç yıl üst üste şampiyon olan olmadı. Dolayısıyla aralarındaki makas çok daraldı. Bu sene güreşler çok farklı ve heyecanı bol olacak. Renkli bir Kırkpınar bizleri bekliyor. Geçen yıl 54 başpehlivan kol bağlamıştı bu yıl 57 başpehlivan kol bağlayacak. Umarım sakatlığın olmadığı fair-play'ı yüksek bir Kırkpınar olur."

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Tahir Yılmaz ise yağlı güreşlerin olimpiyatları sayılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri''ne az bir süre kaldığını ifade etti. Federasyonun toplantılarına devam ettiğini aktaran Yılmaz, bu yılki güreşlerde saha içi güvenliğinin daha geniş kapsamlı olacağını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bu yıl yaklaşık 2 bin güreşçinin Kırkpınar çayırına çıkacağını söyledi. Güreş alanında yapılan yeniliklere ilişkin bilgi veren Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sonrasında Edirne'de bir çalıştay yapacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :