Kırklareli'ndeki FETÖ'nün darbe girişimi davası

Kırklareli'ndeki FETÖ'nün darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın y

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında yer aldığı 31 tutuklu sanık ile diğer tutuksuz bazı sanıklar hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, duruşmada, talimatla ifadesi alınan tanıkların beyanlarını okudu.

Tanıklardan olay tarihinde Çorlu'daki 5. Kolordu Komutanı olan emekli Korgeneral Alparslan Erdoğan'ın beyanında, darbe girişimi gecesine ilişkin ifadeleri yer aldı.

Erdoğan beyanında, Doğan, Çiçek ve Servet Arslan'ın o gece darbe yanlısı olarak hareket ettiklerini belirtti.

Doğan'ı darbe yanlısı bir harekete katılmamaları ve kışladan çıkmamaları için uyardığını aktaran Erdoğan, o gece darbecilerin karşısında durmak amacıyla birer birlik hazırlatmaları ancak emri dışında hareket etmemelerini istediğini dile getirdi.

Doğan ile ilk telefon görüşmelerinde tereddütler hissettiğini anlatan Erdoğan beyanında, şunları kaydetti:

"O gece birliklere bazı yazılar geldiğini öğrendim. Cemalettin Doğan'ın darbe yanlısı olduğunu hissettim. Doğan'ı telefonla aradığımda cevap vermedi. Ardından Doğan'a 'Tanklar hareket ederse suç işleyeceksin' diye mesaj attım ama yinede birlikleri çıkarmış. Ardından Şener Balıkçıoğlu ile Uğur Esendik'i arayarak Doğan'ın emirlerine uymamaları yönünde bilgiler verdim. Daha sonra da Doğan'ın tutuklanmasını istedim.''

2. birliğin hareket ettiğini öğrendiğinde Yarbay Çiçek'i bir kaç kez araması sonucu ulaştığını belirten Erdoğan beyanında, "Yarbayı aradım, başta cevap vermedi. Daha sonra telefonu açtı. Kendimi tanıttım telefonu suratıma kapattı.'' ifadelerini kullandı.

Duruşma, gelen belgelerin okunmasıyla devam ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :