Kırklareli'deki FETÖ darbe girişimi davası

Kırklareli'deki FETÖ darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan, haklarında açılan davada

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan, haklarında açılan davada ana dosyadan tefrik edilen tutuksuz 53 sanığın yargılanmasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 33 tutuksuz sanık katılırken bir sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlandı.

Gelen belgelerin okunmasıyla başlayan duruşmada, cumhuriyet savcısı Gülay Arda, mütalaasında, dosyadaki eksik hususların giderilmesi, sanıklar hakkında ardışık arama analiz raporu istenmesi, mevcut sanıklar hakkında ifade ve teşhis tutanağı olup olmadığının sorulması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasını talep etti.

Arda, sanıkların tutuksuz hallerinin devamına hükmedilmesi talebinde bulundu.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlar, gelen belge ve mütalaaya ilişkin savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, dosyadaki eksik hususların giderilmesi amacıyla duruşmayı 14 Eylül'e erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :