Kırklareli Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Kırklareli Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Kırklareli Valiliği bazı şahısların valilik adını kullanarak yardım kampanyası bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştığı konusunda uyarıda...

Kırklareli Valiliği bazı şahısların valilik adını kullanarak yardım kampanyası bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştığı konusunda uyarıda bulundu.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde ilimiz genelinde art niyetli kişi ya da kişilerin kendilerini Kırklareli Valisi, Vali Yardımcısı veya kamu kurum yöneticisi olarak tanıtıp, çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile iş adamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan para istediğine dair duyumlar alınmaktadır. Kırklareli Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumunun, iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir durum, kesinlikle söz konusu değildir. İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yapılan yardımlar, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce zaten gerçekleştirilmektedir. İlimizdeki dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu nedenle kolluk görevlilerimize yardımcı olmak ve vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen Kırklareli Valiliğinin, Emniyet Müdürlüğünün veya Jandarma Komutanlığının telefonlarını arayarak ihbarda bulunmaları, bu kişi ya da kişilere kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı