Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel:

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında yeteri kadar pancar üretilemeyen Trakya bölgesinde artık fabrikanın faaliyete geçeceği kadar ürün üretilmeye başladığını söyledi.
Trakya bölgesinde çiftçilerin pancar ekmeye başladığını ifade eden Altıntel, bugüne kadar 90 bin kişiyi emekli eden fabrikanın üretimini durdurması ve faaliyete geçirilememesinin çok üzücü olduğunu kaydetti.
Bölgenin kalkınması ve istihdam açısından fabrikanın önemli olduğuna dikkat çeken Altıntel, "Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fabrikamızın artık açılması gerekiyor. Pancar üretimimiz 2015 yılında 55 bin tona çıktı. 40 bin ton olan Erzurum ve Erzincan illerindeki şeker fabrikaları çalışırken, bizim fabrikamızın da yeniden üretime geçmesini istiyoruz. Fabrikamızın 2016 yılında yeniden üretime geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Sayın Valimiz Esengül Civelek ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da konuyla yakından ilgileniyor" şeklinde konuştu.
Altıntel, fabrikanın açılması halinde her yıl bölgeye yaklaşık 1 milyon lira katkısının olacağını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :