Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerden 17'si adliyeye sevk edildi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 28 şüpheliden 17'si adliyeye sevk edildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Kırklareli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 17'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve memurların da aralarında bulunduğu şüpheliler, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Diğer 11 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu.

Öte yandan, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli memur E.D'nin telefonunda, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu tespit edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :