Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

FETÖ elebaşı Gülen'in 1965'te kaldığı ve toplantılar düzenlendiği evde başlatılan arama sona erdi- Aramada, 3 cep telefonu ile flash bellek, müzik çalar ve çok sayıda kitaba el konuldu

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1965 yılında kaldığı ve toplantılar düzenlendiği evde başlatılan arama sona erdi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Gülen'in Hızırbey Camisi'nde vaiz olarak görev yaptığı dönemde kaldığı Kocahıdır Mahallesi Paşa Çeşme Yan Sokak'taki 14 metrekarelik iki katlı evde başlatılan arama bitti.

Gülen'in görev yaptığı kentte bir süre Kırklar Camisi lojmanlarında kaldığı, ardından konaklamak ve toplantılar düzenlemek için kiraladığı öğrenilen evde yapılan aramada, 3 cep telefonu ile flash bellek, müzik çalar, bir tarafında "Allah bir kapıyı kaparsa, bin kapıyı açar" hadisi, diğer tarafında "Ve biz ona şah damarından daha yakınız" yazan kolye ucu ve çok sayıda kitaba el konuldu.

Arama nedeniyle FETÖ/PDY adına kentte faaliyette bulunduğu ve örgüte finansal kaynak sağladığı belirtilen H.O da polis nezaretinde eve getirildi.

Şu an "Gülen'e ait müze" olarak ziyaret edildiği öğrenilen evin içerisindeki duvarların ahşap olduğu ve ele geçirilen cep telefonlarında hatların takılı bulunduğu görüldü.

Gülen'in "Bülbül Yuvası" adını verdiği evde yaklaşık 8 ay konakladığı ve tayininin çıkmasının ardından evi FETÖ üyesi ve il imamı olduğu iddia edilen Ş.B. ile yardımcısı A.T'ye teslim ettiği, toplantıların devam etmesi için de talimatlar verdiği öğrenildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul ve Kocaeli'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 20 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin 16 kişinin yakalanması için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :