Kırklareli merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonu

Kırklareli merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonu

Kırklareli merkezli 3 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 5'ine ev hapsi verildi- Aralarında doktor, sağlık personeli, temizlik görevlileri ve infaz koruma memurunun da bulunduğu şüphelilerin sağlık..

Kırklareli merkezli 3 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 5'ine ev hapsi verildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hafta başında "rüşvet", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "başkasına ait kimlik ve kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlarını işlediklerini tespit ederek 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.T, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kalırken A.İ, H.A, S.K, İ.B, A.Ö, F.Ç, N.T, E.S, T.Y. ve N.S. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme tarafından A.İ, S.K, İ.B, N.T. ve T.Y. tutuklanırken, H.A, A.Ö, F.Ç, E.S. ile N.S'ye ev hapsi verildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildi.

Bu arada, şüphelilerden infaz koruma memuru T.Y'nin görüntü alan basın mensuplarına, "güzel çekin, sakın bir şeyi eksik yazmayın" diye bağırması dikkat çekti.

- "2 bin lira karşılığında sahte sağlık raporu"

Aralarında doktor, sağlık personeli, temizlik görevlileri ve infaz koruma memurunun da bulunduğu şüphelilerin sağlık raporlarını 2 bin lira rüşvet karşılığında aldıkları ve başkalarına ait kimlik bilgileri ile hastanede yatış yaptırarak sahte raporlar hazırladıklarının tespit edildi öğrenildi.

Devlet hastanesinde çalışan şüphelilerin çok sayıda kişiye rüşvet karşılığında sağlık raporu aldığı, bazı vatandaşlara ise illegal yollarla sigara ve rüşvet karşılığında ilaç yazdırdıkları iddia ediliyor.

Bazı şüphelilerin sahte reçete düzenleyerek SGK'yı dolandırdığı iddiası ile haklarında hazırlanan iddianame geçtiğimiz hafta Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Dosyadaki şüphelilerin "resmi belgede sahtecilik", "zincirleme nitelikte dolandırıcılık" ve "azmettirme" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

- Olay

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hafta başında Kırklareli Devlet Hastanesinde aralarında doktor, sağlık personeli ve temizlik görevlileri ile infaz koruma memurunun da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin "rüşvet", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "başkasına ait kimlik ve kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlarını işlediklerini tespit etmiş ve 11 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Kırklareli, İstanbul ve Edirne'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda şüphelilerin evlerinde yapılmış bazı belgelere el konulmuştu.

Kırklareli merkezli 3 ildeki suç örgütü operasyonu

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :