Kırım'da serbest ekonomi bölgesi oluşturulması

Kırım'da serbest ekonomi bölgesi oluşturulması

Rusya hükümeti, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'ya bağlanan Kırım'da serbest bölge oluşturulması teklifini destekledi

MOSKOVA (AA) - Rusya hükümeti, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'ya bağlanan Kırım'da serbest bölge oluşturulması için çalışmalara başladı.

Moskova'da düzenlenen hükümet toplantısında konuşan Başbakan Dmitriy Medvedev, Kırım'da serbest bölge oluşturulması yönündeki taslakta üzerinde konuşulması gereken birçok madde olduğuna vurgu yaparak "Harekete geçerek, kanun aşamasına gelinmesi için çalışmalıyız" dedi.

Medvedev, taslak üzerinde Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma ve ilgili kurumların çalışması gerektiğini belirterek daha sonra meclise yasa taslağı olarak sunulmasını istedi.

Taslak, Kırım'da iş yapacak yatırımcıların 10 yıl boyunca bazı vergilerden muaf tutulması ve idari yönetmeliklerin azaltılmasını öngörüyor. Rus hükümeti bu uygulamayla bölgeye daha fazla yatırımcı çekmeyi planlıyor. 

Kırım'da serbest bölge oluşturulması teklifi nisan ayında gündeme gelmişti. Taslağın kanunlaşması için Meclis'te kabul edildikten sonra Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı