Kırım işgalinin destekçisinden Suriye'de konser

Kırım işgalinin destekçisinden Suriye'de konser

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesini açıkça destekleyen Giergev'in şefliğinde antik Palmira kentinin yıkıntıları arasında konser verdi

ANKARA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ve Kırım'daki işgalin büyük destekçilerinden olduğu bilinen Rus orkestra şefi Valeri Gergiev, Suriye'deki antik Tedmur (Palmira) kentinde verilen bir konseri yönetti.

BBC'nin haberine göre, St Petersburg Mariinski Tiyatrosu Semfoni Orkestrası, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesini açıkça destekleyen Giergev'in şefliğinde antik Palmira kentinin yıkıntıları arasında konser verdi.

Konser görüntüleri Rus devlet televizyonunda yayınlanırken, Putin'in Soçi'den yaptığı video bağlantısıyla izleyicilere hitap ettiği belirtildi.

Moskova yönetimi, Palmira'da Roma döneminden kalma tiyatroda organize edilen bu konserle, Rusya'nın "iyilik için mücadele eden bir güç olduğu" mesajını vermeyi umarken, Batılı yetkililer, Rusya'nın niyetlerine şüpheyle yaklaşıyor ve Moskova yönetimi, Esed yanlısı güçleri dizginlemek için yeterince çaba göstermemekle suçlanıyor.

Mariinski Tiyatrosu'nda sanat yönetmeni de olan Valeri Gergiev, Rusya'nın Gürcistan topraklarına yönelik işgal eyleminin yaşandığı 2008 yılında Güney Osetya'da verilen benzer bir konserin şefliğini yapmıştı.

Valeri Gergiev'in, Londra Semfoni Orkestrası ve Münih Filarmoni Orkestrası'nda da orkestra şefi olarak çalıştığı belirtiliyor.

Palmira'da konser veren orkestrada dikkati çeken bir diğer isim de çello sanatçısı Sergey Roldugin. Putin dostu olduğu bilinen Roldugin adı, Panama Belgeleri'nde off-shore şirketlerden birinin sahibi olarak geçiyordu.

Suriye'de terör örgütü DAEŞ, Palmira'yı Mayıs 2015'te ele geçirmişti. Esed rejimine bağlı güçler, mart ayında Humus'un doğusundaki Tedmur ilçesinin merkezinin kontrolünü DAEŞ'ten almıştı. Rejim güçlerine, Rus savaş uçakları havadan destek vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :