Kırıkkale'de Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ödül töreni

Kırıkkale'de Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ödül töreni

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nce, Kırıkkale'de ise Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 5. düzenlenen Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışmasının ödül töreni Nur Cami Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Ufka Yolculuk İl Temsilcisi İlker Akgün, burada yaptığı konuşmada, kent merkezi ve ilçelerde yarışmanın sorunsuz olarak tamamlandığını ve bu yarışma sayesinde adayların Kur'an-ı Kerim'in mealini okuma fırsatı bulduklarını söyledi.

Amaçlarının okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireyler yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Akgün, şöyle konuştu:

"Yarışmalara katılım her yıl çığ gibi büyüyor. Türkiye genelinde bu yıl 570 bin kişi ile Kırıkkale'de ise 3 bin kişiyle yarışmamızı gerçekleştirdik. 8 kategoride oluşan yarışmamıza gönüllülük esasıyla katılım sağlandı. Bu bir kitap okuma yarışmasıdır. Teknoloji çağında herkes kendi dünyasına kapanmışken, bir sosyal medya gerçeği varken, biz kitap okuma idealiyle yola çıktık ve bu yarışmada 7 yaşından 90 yaşına kadar yarışmacı profilimiz oldu."

Törende, 8 ayrı kategoride dereceye giren adaylara altın, para, bisiklet, kitap seti, belge ve çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Atila Dulkadir, kurum müdürleri, Kale Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Hacı Mehmet Alağaş ile çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :