Kırıkkale'de "Darbe ve Hukuk" konferansı

Kırıkkale'de "Darbe ve Hukuk" konferansı

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek: - "Türkiye'nin bu kanserli hücreden tamamen temizlenmesi lazım. Bunda CHP en ufak bir tereddüt göstermiyor. CHP'de bu örgütün yıllarca hapsettiği, manevi işkence yaptığı milletvekillerimiz ve dava arkadaşlarımız var"

KIRIKKALE (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Türkiye'nin bu kanserli hücreden tamamen temizlenmesi lazım. Bunda CHP en ufak bir tereddüt göstermiyor. CHP'de bu örgütün yıllarca hapsettiği, manevi işkence yaptığı milletvekillerimiz ve dava arkadaşlarımız var." dedi.

Çiçek, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatınca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen, "Darbe ve Hukuk" konulu konferansta yaptığı konuşmada, "Aldatıldık, kandırıldık" söylemlerinin içerisinin boş olduğunun herkesin malumu bulunduğunu belirtti.

FETÖ denen örgütün, art niyetini, ABD'nin ve emperyalizmin uşaklığını yaptığını görmeyenlerin olabileceğini bildiren Çiçek, "Bazı insanlarımız sadece onu, istismar ettiği iyi yüzünü görmüş olabilir. Her gün yüzlerce telefon alıyoruz. 15 Temmuz kanlı gecesinin mağduru olanlardan. Onlara şunu söylüyoruz. Şayet FETÖ'nün bir ABD uşağı olduğunu, Türk milletini iç savaşa sürüklemek için kullanılan bir maşa olduğunu yeni anlamış iseniz lütfen gidin, Cumhuriyetin Savcıları'na ve polisine bu örgütün karanlık yüzünü ne biliyorsanız hepsini anlatın. Türkiye'nin bu kanserli hücreden tamamen temizlenmesi lazım. Bunda CHP en ufak bir tereddüt göstermiyor. CHP'de bu örgütün yıllarca hapsettiği, manevi işkence yaptığı milletvekillerimiz ve dava arkadaşlarımız var. Siyasi iktidar sıkıştığı zaman bizi FETÖ'cü ilan etmeye kalkıyor. Ancak bu çamur bize yapışmaz." diye konuştu.

Çiçek, emperyalizmin uşağı FETÖ'nün yargıya, askere ve polise verdiği zarardan sonra toparlanmanın zaman alacağını savundu.

Kendi ülkesinde, komutanlarını derdest eden, bu ülkenin sigortası olarak bakılan kurumu 15 Temmuz'da ne hale getirdiklerini herkesin gördüğünü anlatan Çiçek, "Böyle bir ihanet olur mu? Şimdi bize ve Cumhuriyetin aydınlarına düşen, geçmişte CHP'ye oy vermiş veya vermemiş hiç önemli değil. Başka vatanımız, Türkiye yok. Şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Biz bu ülkenin aydınlık yüzü olarak bir ve beraber olursak, iktidara kilitlenirsek, sen, ben kavgası yapmazsak ilk seçimlerde hem genel hem yerelde iktidar olmamamız için hiç bir neden yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Çiçek, Türkiye'nin olanları hak etmediğini vurgulayarak, CHP iktidarı ile tüm sorun ve sıkıntıların sona ereceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :