Kırıkkale'de 6. Geleneksel Açık Hava Sergisi

Kırıkkale'de 6. Geleneksel Açık Hava Sergisi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Atatürk Ortaokulu tarafından 6. Geleneksel Açık Hava Sergisi düzenlendi.Okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler tarafından...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Atatürk Ortaokulu tarafından 6. Geleneksel Açık Hava Sergisi düzenlendi.

Okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler tarafından hazırlanan kartonlardan, kağıtlardan, resimlerden ve çeşitli görsellerden oluşan bin civarında eser sergilendi.

Okul Müdürü Suat Çalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yıl boyunca teknoloji tasarım, görsel sanatlar ve diğer derslerdeki bilgilerini beceriye dönüştürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin sergi alanında kendilerince bir köy dahi oluşturduklarını belirten Çalı, "Kimi öğrencilerimiz yetenekleri doğrultusunda fırçası ile kağıda, kimi öğrenciler ise maket bıçağı ile kartonlara duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı buldu. Öğrenciler ürettikleri eserlere çizgi ve boyalarla sanatsal boyut kazandırdı. Sergide, cami maketleri, köy düzenekleri, köprüler, tanklar, kabartmalı çiçekler, kartondan küpler, silindirler, ev gereçleri ve daha birçok görselliği olan çeşitli ebat ve renklerde düzeneklerin yanı sıra doğa ve hayvan resim çizimleri de yer aldı." dedi.

Öğrenciler de sergide açılan stantlarda eserlerini göstermenin heyecanını yaşadı.

Sergi, 2 gün boyunca açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :