Kırık ayaklı şampiyon yeniden ringe çıktı

Kırık ayaklı şampiyon yeniden ringe çıktı

- Kick boksta kırık ayağıyla mücadele ettiği müsabakada Avrupa şampiyonluğunu kazanan Yeliz Koblay, imkansızlıklar nedeniyle bıraktığı spora yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyor- Yeliz Koblay : "Burada büyümek çok zordu. Çünkü ya okuyacaksınız ya da evlen


MANİSA (AA) - FERDİ UZUN - Kick boksta uluslararası organizasyonlarda Türkiye'ye çok sayıda madalya kazandıran, 2014 yılında kırık ayağıyla mücadele ettiği müsabakada Avrupa şampiyonu olan Yeliz Koblay, imkansızlıklar nedeniyle bıraktığı spora, dünya şampiyonu olma hedefiyle yeniden başladı.

Çocukluğunda babasının yönlendirmesiyle cimnastikle spora başlayan, spor hayatına 25 kupa,100'e yakın madalya sığdıran 28 yaşındaki Koblay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının yokluklara karşı mücadele vererek geçtiğini, azimle çalıştığını ve hep başardığını belirtti.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele eden gençlerin bulunduğu bir ortamda doğduğunu, ailesinin yönlendirmesiyle spora yöneldiğini, Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazanarak bu ortamlardan uzaklaştığını anlatan Yeliz Koblay, öfke kontrolü sorunu yaşaması nedeniyle doktorların tavsiyesiyle kick boksa başladığını söyledi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yırtık eldivenle antrenman yaparak hazırlandığı ilk organizasyonlarda ülke çapında dereceler elde etmeye başladığını dile getiren Koblay, spor hayatında 19 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini, 2009'da İtalya'da dünya üçüncüsü, 2010'da Azerbaycan'da Avrupa şampiyonu, 2011'de Makedonya'da dünya ikincisi, Türkiye'de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü, 2013'te Brezilya'da dünya üçüncüsü ve aynı yıl Antalya'da yapılan yarışmada ise dünya ikincisi olduğunu anlattı.


- İlgisizliğe küsüp sporu bıraktı


Spor kariyerinin en önemli maçına 2014 yılında İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde çıktığını kaydeden Yeliz Koblay, ayağı kırılmasına rağmen mücadeleyi bırakmayarak şampiyon olmayı başardığını hatırlattı.

Koblay, o maçta yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

"Maçta sakatlandıktan sonra pes etmek istemedim. Çünkü ben maddi imkansızlıklara rağmen buralara kadar gelmiştim. Yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Tribünlere dönüp baktığımda bir arkadaşımın elinde Türk bayrağını gördüğümde dedim ki 'Ben bu bayrağı dalgalandıracağım ve İspanya'da İstiklal Marşı'nı okutacağım.' Çok farklı bir duyguydu. O günden sonra herkes beni 'kırık ayaklı şampiyon' olarak tanımaya başladı."

Bu şampiyonadan sonra zirvedeyken bir anda dibe vurduğunu, ayağının kırık olması nedeniyle kendisine kimsenin sahip çıkmadığını kaydeden Koblay, kulübünün ilgisizliğinin kendisine çok acı verdiğini dile getirdi.

Yeliz Koblay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim için ayağımın kırılması acı değildi. Acı olay İzmir'e geldikten sonra başlamıştı. Beni arayan, soran kimse olmadı. Ne kulübüm ne de ilgili kurumlar aradı. Dayım doktor olduğu için bütün masraflarımı o karşıladı. Çok büyük başarılar elde etmiştim ama ne yazık ki yanımda kimse yoktu. O an sporu bırakma kararı aldım ve 5 ay spor yapmadım. Sonra Şehzadeler Belediyespor Kulübünden beni aradılar ve gereken desteği bana vereceklerini söylediler. Buraya transfer oldum. Spor hayatıma nokta koyarken aslında yeni bir başlangıcın içine girdim."

Geçen yıl yeni kulübüyle mücadele verdiği ilk organizasyon olan Sırbistan'daki Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu dile getiren Koblay, bu yıl ekim ayında Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti.

Şampiyonaların iki yılda bir yapılması nedeniyle son Avrupa şampiyonunun kendisi olduğuna dikkati çeken Yeliz Koblay, hedefinin şampiyonluğu korumak ve dünya şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu söyledi.

"Dünya birinciliğini kazanarak o kürsüde Türk bayrağını omzuma alarak İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Bu başarıyı da elde ettikten sonra sporu bırakacağım ve antrenör olarak devam edeceğim." diyen Koblay, formda kalmak ve kendini savunmak isteyen kadınlara kick boks sporunu tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :