Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği üyeli süreci

Kırgızistan'ın Avrasya Gümrük Birliği üyeli süreci

BİŞKEK (A.A) - Kırgızistan’ın 2015'te Belarus, Rusya ve Kazakistan'ın oluşturduğu Avrasya Gümrük Birliği’ne üye olması planırken, hükümet üyeliğin yasalaşmasına yönelik hazırlanan...

BİŞKEK (A.A) - Kırgızistan’ın 2015'te Belarus, Rusya ve Kazakistan'ın oluşturduğu Avrasya Gümrük Birliği’ne üye olması planırken, hükümet üyeliğin yasalaşmasına yönelik hazırlanan tasarıyı meclise gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Coomart Otorbayev'in başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda, Avrasya Gümrük Birliği'ne Kırgızistan'ın üyeliğiyle ilgili hazırlanan 21 yasa tasarısından oluşan paketiin oybirliğiyle kabul edildiği belirtildi.   

Kırgızistan’ın Avrasya Gümrük Birliği üyeliğine yönelik yasa tasarı pakentinin meclisin onayına gönderildiği ifade edilirken, ayrıca ülkenin Gümrük Birliği'ne üye olması için hükümetin üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirdiği hatırlatıldı.

Otorbayev, "Biz bugün ülke için tarihi bir karar alıyoruz. Biz, ülkenin üyeliği için gereken tüm yasaları hazırladık, kabul ettik ve meclise gönderiyoruz. Kırgızistan’ın Avrasya Gümrük Birliği’ne üye olması için meclisin 21 tasarıyı yasallaştırması gerekiyor” dedi.

Koalisyon hükümeti, 11 Nisan 2011'de birliğe üyelik kararı almıştı. Kırgızistan hükümeti, üye ülkelerle müzakerelere 26 Temmuz 2014'te başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı