Kırgızistan'da "Türk Filmler Haftası"

Kırgızistan'da "Türk Filmler Haftası"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "Türkiye, küreselleşmiş FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelesinde dost ülkelerden katkı bekliyor"

BİŞKEK (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin küreselleşmiş FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelesinde dost ve kardeş ülkelerden katkı beklediğini söyledi.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 25 Temmuz'a kadar sürecek "Türk Filmleri Haftası" kapsamında Türk Büyükelçiliği rezidansında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Topçu, burada yaptığı konuşmada, film haftası kapsamında Türkiye'de beğeni kazanan beş filmin Kırgızlarla buluşacağını belirterek, "Bu sanat eserleri, Türk ve Kırgız kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacaktır." diye konuştu. Topçu, Türkiye'nin ve halkının, Kırgızistan'ın yanında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türkiye’nin içeride ve dışarıdaki terör örgütleriyle sürdürdüğü mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin küreselleşmiş FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelesinde dost ve kardeş ülkelerden katkı beklediğine dikkat çeken Topçu, "Bu terör örgütleri, sadece Ankara’nın başına bela değildir. Bunlar tüm dünya başkentlerin başının belasıdır. Ankara'nın başta FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede dünyanın da menfaati vardır. Bu konudaki desteği öncelikle en yakın dost ve kardeş ülkelerimizden bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Gündoğdu, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç ve oyuncu Gaye Turgut katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Yerli Düşünce Derneğinin organize ettiği film haftası, yarın galayla başlayacak. Etkinlikte, "Deliormanlı", "Aşk", "Mandıra Filozofu 2", "Selvi Boylum Al Yazmalım" ve "Unutursam Fısılda" filmleri Kırgız sanatseverlerle buluşacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :